Zöldségleves májgaluskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek kacsazsír
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 1 zeller
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 zellerlevél
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 1 kk (csípős) fűszerpaprika
  • 1 púpozott ek finomliszt
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint

Májgaluska:

  • 30 dkg csirkemáj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 ek finomliszt
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint

Elkészítése:

A zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a feldarabolt zöldségeket, fedő alatt pároljuk.
Megszórjuk liszttel, elkeverjük, kicsit pirítjuk, majd belekeverjük a pirospaprikát, felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk.

Beletesszük a felezett paprikát és paradicsomot, a zellerlevelet és a felaprított petrezselyem felét, majd felforraljuk, és rövid ideig főzzük.

Májgaluska készítése:

A májat elkaparjuk, a hagymát lereszeljük, vagy apróra vágjuk, majd az összes többi hozzávalóval elkeverjük, és ha a levesben minden megfőtt, beleszaggatjuk és megfőzzük.