Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldségleves házi reszelt tésztával recept

Zöldségleves házi reszelt tésztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 szál sárgarépa
    • 3 szál petrezselyem
    • 1 közepes fej karalábé
    • 5 szem krumpli
    • 1 csésze (2,5 dl) zöldborsó
    • 15 dkg kelbimbó
    • 20 dkg karfiol
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 3 ek olaj
    • 1 tk őrölt pirospaprika
    • 1 tk só
    • 1 nagy csipet bors
    • 2 tk házi darált paprika
    • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
    • 2,5 liter víz

    Tésztához:

    • 1 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 púpos ek liszt

    Elkészítése:

    Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A hagymát apró kockára, a karalábét, krumplit kockára, a sárgarépát fél karikára, a petrezselymet karikára vágjuk, a karfiolt apró rózsáira szedjük.

    Olajat forrósítunk, amin a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rádobjuk a répát, zöldséget, karalábét, átforgatjuk és felöntjük vízzel.

    Ízesítjük a fűszerekkel, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, darált paprikával, házi ételízesítővel.

    Fedő alatt hagyjuk főni, míg a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadjuk a zöldborsót, a krumplit.

    Közben a tojásból és a lisztből picit keményebb tésztát gyúrunk, amit a reszelő nagy lyukán a levesbe reszelünk. Hozzáadjuk a karfiolt és a kelbimbót is, ezeknek már csak pár perc szükséges, hogy megfőjenek.

    Ha már minden zöldség és a tészta is puha, elzárhatjuk és melegen kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá