Zöldségleves házi reszelt tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Zöldségleves házi reszelt tésztával

Hozzávalók:

  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 közepes fej karalábé
  • 5 szem krumpli
  • 1 csésze (2,5 dl) zöldborsó
  • 15 dkg kelbimbó
  • 20 dkg karfiol
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk só
  • 1 nagy csipet bors
  • 2 tk házi darált paprika
  • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 2,5 liter víz

Tésztához:

  • 1 közepes tojás
  • 3 púpos ek liszt

Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A hagymát apró kockára, a karalábét, krumplit kockára, a sárgarépát fél karikára, a petrezselymet karikára vágjuk, a karfiolt apró rózsáira szedjük.

Olajat forrósítunk, amin a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rádobjuk a répát, zöldséget, karalábét, átforgatjuk és felöntjük vízzel.

Ízesítjük a fűszerekkel, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, darált paprikával, házi ételízesítővel.

Fedő alatt hagyjuk főni, míg a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadjuk a zöldborsót, a krumplit.

Közben a tojásból és a lisztből picit keményebb tésztát gyúrunk, amit a reszelő nagy lyukán a levesbe reszelünk. Hozzáadjuk a karfiolt és a kelbimbót is, ezeknek már csak pár perc szükséges, hogy megfőjenek.

Ha már minden zöldség és a tészta is puha, elzárhatjuk és melegen kínáljuk.