Zöldségleves hamis májgaluskával recept

Hozzávalók:
- 3 nagy szál sárgarépa
- 2 kisebb szál petrezselyem
- 1 kisebb, zsenge karalábé
- 3 nagy szem krumpli
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 csapott ek liszt
- 1 púpos tk őrölt pirospaprika
- 1 csapott kk só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 1,7 liter víz
Galuskához:
- 1 kis doboz májkrém
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 jó púpos ek liszt
- 1 kis csokor friss petrezselyem levél
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A karalábét, a krumplit és a vöröshagymát apró kockára vágjuk. A sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk.
A vöröshagymát kevés olajon egy közepes fazékban üvegesre pároljuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a répát, a karalábét, a zöldséget. Megszórjuk liszttel, őrölt pirospaprikával, és jól átforgatjuk. Felengedjük vízzel, és ízesítjük a fűszerekkel.
A galuskához a májkrémet a tojással simára keverjük, majd meghintjük egy kevés sóval, borssal, egy jó evőkanál liszttel, és beleszórjuk az apróra vágott friss petrezselyem levelet. Nokedli sűrűségű tésztává keverjük.
Ha a zöldségek már majdnem puhák, a leveshez adjuk a krumplit. Ha utóbbival is felfőtt, akkor beleszaggatjuk a galuskát.
Ha már a krumpli és a galuska is puha, elzárjuk. Melegen kínáljuk.
Tipp:
Májgombóclevest szoktam készíteni, de ezt a hamis változatot most próbáltam ki először. Párom Anyukája főzte, mikor legutóbb meglátogattuk. Annyi különbséggel, hogy több liszt került bele és egy kevés sütőpor, hogy lazább legyen a májas. Én igazából inkább olyan galuskaszerűre alakítottam sütőpor nélkül. Finom, és roppant egyszerű. Azt hiszem bekerült a családi gyűjteménybe.
A zöldségleves hamis májgaluskával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »