Zöldséges májgaluska leves recept
Hozzávalók:
A galuskához:
- 20 dkg csirkemáj
- 1 kis fej hagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kanál vaj
- 2 kanál zsemlemorzsa
- kevés petrezselyemzöld és majoránna
- só, őrölt bors
A levesléhez:
- sárgarépa
- petrezselyem gyökér
- karalábé
- zellergumó
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítom, apró kockákra, karikákra vagy hasábra vágom.
Kevés zsiradékon megdinsztelem a zöldségeket, majd bő lével felöntöm. A legfinomabb hús vagy csont alapléből készítve, de a zöldségek leve is elegendő. Ez esetben használjunk leveskockát vagy ételízesítőt.
Míg fő, elkészítem a májgaluskát. A májat elkaparom (azaz, deszkára téve, egy éles késsel, elkezdtem kaparni, így megszabadítottam a hártyáktól), majd összekeverem a tojással, zsemlemorzsával (vagy grízzel), sózom, erősebben borsozom, kevés aprított vagy szárított petrezselyemzöldet és majoránnát is adok hozzá.
Elkeverem és a forrásban lévő levesbe szaggatom. Javaslom megkóstolni a galuskákat, mert érdemes addig főzni, míg biztosan megpuhul. Ízlés szerint adható a leveshez kevés őrölt pirospaprika is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

