Zöldséges májgaluska leves recept

Hozzávalók:
A galuskához:
- 20 dkg csirkemáj
- 1 kis fej hagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kanál vaj
- 2 kanál zsemlemorzsa
- kevés petrezselyemzöld és majoránna
- só, őrölt bors
A levesléhez:
- sárgarépa
- petrezselyem gyökér
- karalábé
- zellergumó
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítom, apró kockákra, karikákra vagy hasábra vágom.
Kevés zsiradékon megdinsztelem a zöldségeket, majd bő lével felöntöm. A legfinomabb hús vagy csont alapléből készítve, de a zöldségek leve is elegendő. Ez esetben használjunk leveskockát vagy ételízesítőt.
Míg fő, elkészítem a májgaluskát. A májat elkaparom (azaz, deszkára téve, egy éles késsel, elkezdtem kaparni, így megszabadítottam a hártyáktól), majd összekeverem a tojással, zsemlemorzsával (vagy grízzel), sózom, erősebben borsozom, kevés aprított vagy szárított petrezselyemzöldet és majoránnát is adok hozzá.
Elkeverem és a forrásban lévő levesbe szaggatom. Javaslom megkóstolni a galuskákat, mert érdemes addig főzni, míg biztosan megpuhul. Ízlés szerint adható a leveshez kevés őrölt pirospaprika is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »