Zöldséges kötöttgaluska leves recept

Hozzávalók:
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál zöldség
- 30 dkg mirelit vajbab
- 2 marhahúsleves kocka
- őrölt bors
- só
A galuskához:
- 1 ek olaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5-6 ek liszt
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 tk pirospaprika
- pici víz
- só
Elkészítése: A zöldségeket karikákra vágom,a vajbabbal együtt fél liter vízzel fedő alatt megpárolom. Beleteszem a húsleves kockát,őrölt borssal,sóval megszórom (minden leveshez,főzelékhez teszek,nagyon jó ízt varázsol neki).
Míg fő a levesalap,olajon megdinsztelem a reszelt vöröshagymát(finomra is lehet vágni). Amikor kihűl megszórom pirospaprikával.
A tojásokból,lisztből,kevés víz és só hozzáadásával könnyen nyújtható tésztát gyúrok. Rákenem a paprikás hagymás olajat. A tészta végétől indulva kétszer felhatom a tésztát ujjnyi vastagon. Ezt késsel elvágom, majd kétszer tekerem és utána kötöm a galuskát. Nem szabad túl szorosra mert akkor, amikor megdagad szét fog repedni, szépen lazára kell kötni az egyes galuskákat.
A tésztát akkor teszem a levesbe, ha az összes zöldség puha. Egyszerre beleteszem az összes galuskát, majd 15 percig főzöm a levest, itt kóstolni kell, hogy mennyire puha a galuska, mert ugye a kötésnél sok tészta van együtt, ott nehezebben puhul. Nem szabad teljesen puhára főzni, mert a lében még úgyis tovább puhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »