Zöldséges kötöttgaluska leves recept

Hozzávalók:
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál zöldség
- 30 dkg mirelit vajbab
- 2 marhahúsleves kocka
- őrölt bors
- só
A galuskához:
- 1 ek olaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5-6 ek liszt
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 tk pirospaprika
- pici víz
- só
Elkészítése: A zöldségeket karikákra vágom,a vajbabbal együtt fél liter vízzel fedő alatt megpárolom. Beleteszem a húsleves kockát,őrölt borssal,sóval megszórom (minden leveshez,főzelékhez teszek,nagyon jó ízt varázsol neki).
Míg fő a levesalap,olajon megdinsztelem a reszelt vöröshagymát(finomra is lehet vágni). Amikor kihűl megszórom pirospaprikával.
A tojásokból,lisztből,kevés víz és só hozzáadásával könnyen nyújtható tésztát gyúrok. Rákenem a paprikás hagymás olajat. A tészta végétől indulva kétszer felhatom a tésztát ujjnyi vastagon. Ezt késsel elvágom, majd kétszer tekerem és utána kötöm a galuskát. Nem szabad túl szorosra mert akkor, amikor megdagad szét fog repedni, szépen lazára kell kötni az egyes galuskákat.
A tésztát akkor teszem a levesbe, ha az összes zöldség puha. Egyszerre beleteszem az összes galuskát, majd 15 percig főzöm a levest, itt kóstolni kell, hogy mennyire puha a galuska, mert ugye a kötésnél sok tészta van együtt, ott nehezebben puhul. Nem szabad teljesen puhára főzni, mert a lében még úgyis tovább puhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »