Hozzávalók:
A galuskához:
Elkészítése: A zöldségeket karikákra vágom,a vajbabbal együtt fél liter vízzel fedő alatt megpárolom. Beleteszem a húsleves kockát,őrölt borssal,sóval megszórom (minden leveshez,főzelékhez teszek,nagyon jó ízt varázsol neki).
Míg fő a levesalap,olajon megdinsztelem a reszelt vöröshagymát(finomra is lehet vágni). Amikor kihűl megszórom pirospaprikával.
A tojásokból,lisztből,kevés víz és só hozzáadásával könnyen nyújtható tésztát gyúrok. Rákenem a paprikás hagymás olajat. A tészta végétől indulva kétszer felhatom a tésztát ujjnyi vastagon. Ezt késsel elvágom, majd kétszer tekerem és utána kötöm a galuskát. Nem szabad túl szorosra mert akkor, amikor megdagad szét fog repedni, szépen lazára kell kötni az egyes galuskákat.
A tésztát akkor teszem a levesbe, ha az összes zöldség puha. Egyszerre beleteszem az összes galuskát, majd 15 percig főzöm a levest, itt kóstolni kell, hogy mennyire puha a galuska, mert ugye a kötésnél sok tészta van együtt, ott nehezebben puhul. Nem szabad teljesen puhára főzni, mert a lében még úgyis tovább puhul.