Zöldséges gombaleves nyuszi cipóban recept
Hozzávalók:
- 2 db gombakonzerv
- 1 közepes vöröshagyma
- 4 közepes sárgarépa
- 50 dkg burgonya
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 kk tárkony
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 dl tejföl
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 l víz
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 50 dkg zsúrkenyér (cipó)
- 1 db zsemle
- 3 db fekete olajbogyó
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, és rátesszük a felkarikázott sárgarépát és a szeletelt gombát.
Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és 8-10 percig pároljuk.
Ekkor hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a tárkonyt, és felengedjük a maradék vízzel.
Amikor puhára főttek a zöldségek, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel, és sűrűre főzzük.
Elővesszük a cipónkat. A tetejét levágjuk, ebből kivágjuk a nyuszi füleit, a belsejét kiszedjük, beletesszük egy mélyebb tányérba, majd telemerítjük levessel.
A zsemlét fogvájóval a kenyér széléhez rögzítjük. A füleket eligazgatjuk. A nyuszi szemei és az orra kettévágott fekete olajbogyó, a szája egy vékony cikk sárgarépa.
Fodros petrezselyemmel körberakjuk, és tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »



