Zöldbableves recept

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- fél kg zöldbab
- fél kg marhacsontból főzött 1,2 liter csontlé
- 1-1szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
- 2 evőkanál olaj
- 1 púpos evő¬kanálliszt
- 1 gerezd fokhagyma
- csipetke
- tejföl
- só
- késhegynyi pirospaprika
Elkészítés:
A megtisztított babot egy cm-es darabokra vágjuk, és a zöldséggel a csontlében megfőzzük. Az olajból a liszttel paprikás-fokhagymás rántást készítünk, besűrítjük vele a levest, és tejfölösen tálaljuk. Tálalás előtt főzhetünk bele csipetkét vagy galuskát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »