Zöldbableves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- fél kg zöldbab
- fél kg marhacsontból főzött 1,2 liter csontlé
- 1-1szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
- 2 evőkanál olaj
- 1 púpos evő¬kanálliszt
- 1 gerezd fokhagyma
- csipetke
- tejföl
- só
- késhegynyi pirospaprika
Elkészítés:
A megtisztított babot egy cm-es darabokra vágjuk, és a zöldséggel a csontlében megfőzzük. Az olajból a liszttel paprikás-fokhagymás rántást készítünk, besűrítjük vele a levest, és tejfölösen tálaljuk. Tálalás előtt főzhetünk bele csipetkét vagy galuskát is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.