Sült zöldség leves recept

Hozzávalók:
- 2 fej lilahagyma apróra szeletelve
- 2 gerezd fokhagyma egészben
- 50 dkg meghámozott, apróra szeletelt érett paradicsom
- 1 kis konzerv paradicsompüré
- 2 db sárgarépa, megpucolva, felszeletelve
- 1 kis csípős paprikakrém
- rozmaring
- koriander
- olíva olaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 negyed citrom leve
- só
- bors
Elkészítés: Tegyük a paradicsomot, a hagymát, a fokhagymát, a répát, rozmaringot egy tepsibe, és locsoljuk meg olíva olajjal. A zöldségeket bátran forgassuk meg az olajban, hogy mindenhol érje őket. Tegyük be a zöldségeket az előmelegített sütőbe egy 20-25 percre, miközben néha megmozgatjuk őket.
Ezt követően vegyük ki a zöldségeket a tepsiből, amennyire tudjuk csepegtessük le róluk az olajat, és tegyük be őket egy turmixgépbe. Turmixszoljuk le a zöldségeket, miközben hozzájuk adjuk a paradicsompürét, a koriandert, a cukrot, a citromlevet, a sót és a borsot. A turmixolás legvégén még adjunk 2 dl vizet a zöldségekhez.
A sült zöldséglevest öntsük egy lábasba, forraljuk fel, és kész is vagyunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »