Sült zöldség leves recept
Hozzávalók:
- 2 fej lilahagyma apróra szeletelve
- 2 gerezd fokhagyma egészben
- 50 dkg meghámozott, apróra szeletelt érett paradicsom
- 1 kis konzerv paradicsompüré
- 2 db sárgarépa, megpucolva, felszeletelve
- 1 kis csípős paprikakrém
- rozmaring
- koriander
- olíva olaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 negyed citrom leve
- só
- bors
Elkészítés: Tegyük a paradicsomot, a hagymát, a fokhagymát, a répát, rozmaringot egy tepsibe, és locsoljuk meg olíva olajjal. A zöldségeket bátran forgassuk meg az olajban, hogy mindenhol érje őket. Tegyük be a zöldségeket az előmelegített sütőbe egy 20-25 percre, miközben néha megmozgatjuk őket.
Ezt követően vegyük ki a zöldségeket a tepsiből, amennyire tudjuk csepegtessük le róluk az olajat, és tegyük be őket egy turmixgépbe. Turmixszoljuk le a zöldségeket, miközben hozzájuk adjuk a paradicsompürét, a koriandert, a cukrot, a citromlevet, a sót és a borsot. A turmixolás legvégén még adjunk 2 dl vizet a zöldségekhez.
A sült zöldséglevest öntsük egy lábasba, forraljuk fel, és kész is vagyunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

