Sült zöldség leves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 fej lilahagyma apróra szeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma egészben
  • 50 dkg meghámozott, apróra szeletelt érett paradicsom
  • 1 kis konzerv paradicsompüré
  • 2 db sárgarépa, megpucolva, felszeletelve
  • 1 kis csípős paprikakrém
  • rozmaring
  • koriander
  • olíva olaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 negyed citrom leve
  • bors

Elkészítés: Tegyük a paradicsomot, a hagymát, a fokhagymát, a répát, rozmaringot egy tepsibe, és locsoljuk meg olíva olajjal. A zöldségeket bátran forgassuk meg az olajban, hogy mindenhol érje őket. Tegyük be a zöldségeket az előmelegített sütőbe egy 20-25 percre, miközben néha megmozgatjuk őket.

Ezt követően vegyük ki a zöldségeket a tepsiből, amennyire tudjuk csepegtessük le róluk az olajat, és tegyük be őket egy turmixgépbe. Turmixszoljuk le a zöldségeket, miközben hozzájuk adjuk a paradicsompürét, a koriandert, a cukrot, a citromlevet, a sót és a borsot. A turmixolás legvégén még adjunk 2 dl vizet a zöldségekhez.

A sült zöldséglevest öntsük egy lábasba, forraljuk fel, és kész is vagyunk.