Hozzávalók:
Elkészítés: Tegyük a paradicsomot, a hagymát, a fokhagymát, a répát, rozmaringot egy tepsibe, és locsoljuk meg olíva olajjal. A zöldségeket bátran forgassuk meg az olajban, hogy mindenhol érje őket. Tegyük be a zöldségeket az előmelegített sütőbe egy 20-25 percre, miközben néha megmozgatjuk őket.
Ezt követően vegyük ki a zöldségeket a tepsiből, amennyire tudjuk csepegtessük le róluk az olajat, és tegyük be őket egy turmixgépbe. Turmixszoljuk le a zöldségeket, miközben hozzájuk adjuk a paradicsompürét, a koriandert, a cukrot, a citromlevet, a sót és a borsot. A turmixolás legvégén még adjunk 2 dl vizet a zöldségekhez.
A sült zöldséglevest öntsük egy lábasba, forraljuk fel, és kész is vagyunk.