Spárgaleves recept

Hozzávalók:
- 30 dkg spárga
- 1 kockacukor
- 1,2 liter csontlé vagy 1,2 liter vízben főtt csirkeaprólék
- 3 dkg vaj
- 2 csapott evőkanál liszt
- 1 dl habtejszín vagy tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- só
Elkészítés:
A megtisztított, hüvelyknyi darabokra vágott spárgát a cukorral és sóval ízesített csontlében, vagy az aprólékkal együtt, vízben puhára főzzük, és a vajból meg a lisztből készített világos rántással besűrítjük. Tálaláskor beleöntjük a tojássárgájával simára kevert habtejszínt vagy tejfölt. (Főzhetünk bele még apróra szaggatott galuskát is.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »