Spárgaleves recept
Hozzávalók:
- 30 dkg spárga
- 1 kockacukor
- 1,2 liter csontlé vagy 1,2 liter vízben főtt csirkeaprólék
- 3 dkg vaj
- 2 csapott evőkanál liszt
- 1 dl habtejszín vagy tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - só
Elkészítés:
A megtisztított, hüvelyknyi darabokra vágott spárgát a cukorral és sóval ízesített csontlében, vagy az aprólékkal együtt, vízben puhára főzzük, és a vajból meg a lisztből készített világos rántással besűrítjük. Tálaláskor beleöntjük a tojássárgájával simára kevert habtejszínt vagy tejfölt. (Főzhetünk bele még apróra szaggatott galuskát is.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

