Spárgaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg spárga
  • 1 kockacukor
  • 1,2 liter csontlé vagy 1,2 liter vízben főtt csirkeaprólék
  • 3 dkg vaj
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 1 dl habtejszín vagy tejföl
  • 1 tojássárgája

Elkészítés:
A megtisztított, hüvelyknyi darabokra vágott spárgát a cukorral és sóval ízesített csontlében, vagy az aprólékkal együtt, vízben puhára főzzük, és a vajból meg a lisztből készített világos rántással besűrítjük. Tálaláskor beleöntjük a tojássárgájával simára kevert habtejszínt vagy tejfölt. (Főzhetünk bele még apróra szaggatott galuskát is.)