Laskagombás csirkeragu édesköménnyel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- 10 dkg sonka, vagy húsos szalonna
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 répa
- 30 dkg gomba
- kb. 5 dkg friss gyömbér
- 1 kaliforniai paprika
- 1 kis méretű chili, vagy száraz csípős paprika
- fél édeskömény gumó (friss, ánizsos, mentás íze és illata van)
- petrezselyemlevél
- só
- bors
- ecet
- 4-5 dl tejszín vagy tejföl
- vaj
- 2-3 személyre fussili vagy kagylótészta
Elkészítése:
A sonkán megpirítjuk a hagymát és a csirkehúst. Hozzáadjuk az apróra vágott gyömbért, fokhagymát, répát, chilit, és a többi zöldséget, melyeket kicsit nagyobb darabokra vágunk. Együtt pároljuk, sózzuk, borsozzuk, 3 dl csirke alaplével felöntjük.
Amikor a zöldségek elkezdenek puhulni, hozzáadjuk a tejszínt, kb. 15 dkg vajat, és összefőzzük. Hozzáadjuk a száraz tésztát, felöntjük 5 dl vízzel, és kis lángon kb. 10 percig főzzük.
A lényeg, hogy a zöldségek ne puhuljanak meg, kicsit ropogjanak, és ne főzzük szét a tésztát.
Tipp:
Az édesköménytől ne féljünk, roppant friss és üdítő íze van! Levesként, vagy sűrűbb egytálételként is tálalható. Reszelt sajtot is szórhatunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »