Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelkáposztaleves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg kel
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 púpos evőkanál liszt
    • fél gerezd tört fokhagyma
    • 1 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • késhegynyi pirospaprika
    • 1 pár, karikákra vágott virslit is főzhetünk bele

    Elkészítés:
    A leveleire szedett, alaposan megmosott kelkáposztát laskára vágjuk, és 1,2 liter sós vízben puhára főzzük. Az olajból a liszttel paprikás fokhagymás rántást készítünk, a levest besűrítjük vele, és a tálba, a tojással elkevert tejfölre öntjük. Főzhetünk bele karikákra vágott virslit, vagy főzhetjük a kelt füstölt hús levében is, kiváló íze lesz tőle. Fokhagyma helyett (ha nem szeretjük) ízesíthetjük a levest majoránnával vagy kaporral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá