Gombaleves recept

Hozzávalók:
- 15 dkg gomba
- 5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kávéskanál reszelt vöröshagyma
- 1,2 liter csontlé, 1 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- 1 marék csipetke
Elkészítés:
A vajban vagy olajban a hagymával 2-3 percig pároljuk a megtisztított, karikákra vágott gombát, a liszttel meghintjük, a csontlével felengedjük, és beletesszük a fűszereket. Kis lángon kb. öt percig forraljuk, időnként megkeverjük, nehogy a liszt az aljára égjen. Ekkor belefőzzük a csipetkét, és megtejfölözve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »