Gombaleves recept

Hozzávalók:
- 15 dkg gomba
- 5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kávéskanál reszelt vöröshagyma
- 1,2 liter csontlé, 1 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- 1 marék csipetke
Elkészítés:
A vajban vagy olajban a hagymával 2-3 percig pároljuk a megtisztított, karikákra vágott gombát, a liszttel meghintjük, a csontlével felengedjük, és beletesszük a fűszereket. Kis lángon kb. öt percig forraljuk, időnként megkeverjük, nehogy a liszt az aljára égjen. Ekkor belefőzzük a csipetkét, és megtejfölözve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »