Zöldhagymakrémleves füstölt sajttal recept

Hozzávalók:
- 4 közepes újhagyma
- 3 közepes burgonya
- 3 dkg vaj
- 1 leveskocka
- 1,5 l víz
- 2 dl főzőtejszín
- 2 csapott ek finomliszt
- só ízlés szerint
- 15 dkg füstölt sajt
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A hagymát a zöldjével együtt karikára vágjuk és a vajon megpároljuk.
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és a hagymához adjuk. Felöntjük a leveskockából készült levessel. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és fedő alatt puhára pároljuk.
A tejszínből és a lisztből habarást készítünk. A leveshez öntve besűrítjük és összeforraljuk.
Botmixerrel pürésítjük, majd reszelt sajttal tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »