Zöldhagymakrémleves füstölt sajttal recept

Hozzávalók:
- 4 közepes újhagyma
- 3 közepes burgonya
- 3 dkg vaj
- 1 leveskocka
- 1,5 l víz
- 2 dl főzőtejszín
- 2 csapott ek finomliszt
- só ízlés szerint
- 15 dkg füstölt sajt
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A hagymát a zöldjével együtt karikára vágjuk és a vajon megpároljuk.
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és a hagymához adjuk. Felöntjük a leveskockából készült levessel. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és fedő alatt puhára pároljuk.
A tejszínből és a lisztből habarást készítünk. A leveshez öntve besűrítjük és összeforraljuk.
Botmixerrel pürésítjük, majd reszelt sajttal tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »