Zöldhagymakrémleves füstölt sajttal recept
Hozzávalók:
- 4 közepes újhagyma
- 3 közepes burgonya
- 3 dkg vaj
- 1 leveskocka
- 1,5 l víz
- 2 dl főzőtejszín
- 2 csapott ek finomliszt
- só ízlés szerint
- 15 dkg füstölt sajt
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A hagymát a zöldjével együtt karikára vágjuk és a vajon megpároljuk.
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és a hagymához adjuk. Felöntjük a leveskockából készült levessel. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és fedő alatt puhára pároljuk.
A tejszínből és a lisztből habarást készítünk. A leveshez öntve besűrítjük és összeforraljuk.
Botmixerrel pürésítjük, majd reszelt sajttal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


