Zöldfűszeres sajtleves recept

Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 9 dl húsleves alaplé
- 3 zöldfűszeres tömlős sajt
- 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fehér bors
Tálaláshoz:
- 1 kis szál újhagyma
- 2 kis szelet kenyér
- 2-3 ek olaj
- 5 dkg füstölt sajt
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
Elkészítése:
Először a levesbetétet készítjük el. Egy serpenyőben felforrósítunk 2-3 evőkanálnyi olajat, azon megpirítjuk az egész apró kockára vágott kenyérdarabkákat. Ha már szép pirosak, akkor kiemeljük az olajból és félretesszük.
A vöröshagymát felkockázzuk, és egy közepes fazékban kevés olajon üvegesre pároljuk. Felengedjük a meleg húslevessel.
Ha már jó meleg a leves, akkor hozzáadjuk a tömlős sajtokat, és kevergetve hagyjuk teljesen felolvadni benne.
Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel (vagy zúzott fokhagymával).
Ha már jó forró a leves, akkor tányérokba szedjük.
Megszórjuk reszelt füstölt sajttal, a pirított kenyérkockákkal, a felkarikázott újhagymával és az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Tipp:
Ebben a hideg időben egyre jobban esik egy tányér forró leves, ami igazán jól átmelegít. Maradék húslevesből és pár sajtkrémből is finom, egyszerű fogás készíthető.
A zöldfűszeres sajtleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »