Hozzávalók:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
Először a levesbetétet készítjük el. Egy serpenyőben felforrósítunk 2-3 evőkanálnyi olajat, azon megpirítjuk az egész apró kockára vágott kenyérdarabkákat. Ha már szép pirosak, akkor kiemeljük az olajból és félretesszük.
A vöröshagymát felkockázzuk, és egy közepes fazékban kevés olajon üvegesre pároljuk. Felengedjük a meleg húslevessel.
Ha már jó meleg a leves, akkor hozzáadjuk a tömlős sajtokat, és kevergetve hagyjuk teljesen felolvadni benne.
Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel (vagy zúzott fokhagymával).
Ha már jó forró a leves, akkor tányérokba szedjük.
Megszórjuk reszelt füstölt sajttal, a pirított kenyérkockákkal, a felkarikázott újhagymával és az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Ebben a hideg időben egyre jobban esik egy tányér forró leves, ami igazán jól átmelegít. Maradék húslevesből és pár sajtkrémből is finom, egyszerű fogás készíthető.