Zöldborsó leves csipetkével recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg zöldborsó
- 2 szál sárgarépa
- 1 nagyobb szál petrezselyemgyökér
- 2 kis rózsányi karfiol
- kevés zeller
- kevés kelkáposzta
- 1 kisebb köteg petrezselyem
- 1 kisebb paradicsom és paprika
- pirospaprika
- só,bors
Csipetkéhez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pici só
- kb. 10 dkg liszt
Elkészítése:
Először a csipetkét készítjük el. Egy tálba ütjük a tojást, sózzuk, majd fokozatosan belegyúrjuk a lisztet, jó keményre kell gyúrni, ha kell tegyünk bele több lisztet. Ezután a két ujjunkkal apró darabokat csipkedünk a tésztából, ügyeljünk arra hogy ne érjenek össze.
Leveshez:
Az apróra vágott hagymát zsiradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a megtisztított, összedarabolt répát, zellert, káposztát, zöldborsót, pár percig dinszteljük, pirospaprikát szórunk rá és felöntjük vízzel vagy csontlével. Beletesszük a karfiolt, egybe tettem bele a kötegelt petrezselymet és a paradicsomot. Fűszerezzük, ,majd a vége felé pedig beleszórjuk a csipetkét. Készre főzzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »