Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsó leves csipetkével recept

Zöldborsó leves csipetkével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 50 dkg zöldborsó
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 nagyobb szál petrezselyemgyökér
    • 2 kis rózsányi karfiol
    • kevés zeller
    • kevés kelkáposzta
    • 1 kisebb köteg petrezselyem
    • 1 kisebb paradicsom és paprika
    • pirospaprika
    • só,bors

    Csipetkéhez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • pici só
    • kb. 10 dkg liszt

    Elkészítése:

    Először a csipetkét készítjük el. Egy tálba ütjük a tojást, sózzuk, majd fokozatosan belegyúrjuk a lisztet, jó keményre kell gyúrni, ha kell tegyünk bele több lisztet. Ezután a két ujjunkkal apró darabokat csipkedünk a tésztából, ügyeljünk arra hogy ne érjenek össze.

    Leveshez:

    Az apróra vágott hagymát zsiradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a megtisztított, összedarabolt répát, zellert, káposztát, zöldborsót, pár percig dinszteljük, pirospaprikát szórunk rá és felöntjük vízzel vagy csontlével. Beletesszük a karfiolt, egybe tettem bele a kötegelt petrezselymet és a paradicsomot. Fűszerezzük, ,majd a vége felé pedig beleszórjuk a csipetkét. Készre főzzük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá