Zöldborsó leves csipetkével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg zöldborsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 nagyobb szál petrezselyemgyökér
  • 2 kis rózsányi karfiol
  • kevés zeller
  • kevés kelkáposzta
  • 1 kisebb köteg petrezselyem
  • 1 kisebb paradicsom és paprika
  • pirospaprika
  • só,bors

Csipetkéhez:

  • 1 db tojás
  • pici só
  • kb. 10 dkg liszt

Elkészítése:

Először a csipetkét készítjük el. Egy tálba ütjük a tojást, sózzuk, majd fokozatosan belegyúrjuk a lisztet, jó keményre kell gyúrni, ha kell tegyünk bele több lisztet. Ezután a két ujjunkkal apró darabokat csipkedünk a tésztából, ügyeljünk arra hogy ne érjenek össze.

Leveshez:

Az apróra vágott hagymát zsiradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a megtisztított, összedarabolt répát, zellert, káposztát, zöldborsót, pár percig dinszteljük, pirospaprikát szórunk rá és felöntjük vízzel vagy csontlével. Beletesszük a karfiolt, egybe tettem bele a kötegelt petrezselymet és a paradicsomot. Fűszerezzük, ,majd a vége felé pedig beleszórjuk a csipetkét. Készre főzzük.