Hozzávalók:
Csipetkéhez:
Elkészítése:
Először a csipetkét készítjük el. Egy tálba ütjük a tojást, sózzuk, majd fokozatosan belegyúrjuk a lisztet, jó keményre kell gyúrni, ha kell tegyünk bele több lisztet. Ezután a két ujjunkkal apró darabokat csipkedünk a tésztából, ügyeljünk arra hogy ne érjenek össze.
Leveshez:
Az apróra vágott hagymát zsiradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a megtisztított, összedarabolt répát, zellert, káposztát, zöldborsót, pár percig dinszteljük, pirospaprikát szórunk rá és felöntjük vízzel vagy csontlével. Beletesszük a karfiolt, egybe tettem bele a kötegelt petrezselymet és a paradicsomot. Fűszerezzük, ,majd a vége felé pedig beleszórjuk a csipetkét. Készre főzzük.