Zöldbableves füstölt, húsos szalonnával recept
Hozzávalók:
- 2,5 l víz
- 25 dkg zöldbab
- 1 nagy sárgarépa
- 2 közepes burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek napraforgó olaj
- 20 dkg kolozsvári szalonna (füstölt)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 kk fűszerpaprika
- 6 zellerlevél (1 szál)
Elkészítése:
Olajon megdinszteljük az apróra vágott sárgarépát. Utána beletesszük a vágott zöldbabot, fűszerpaprikával meghintjük.
A füstölt szalonnát kockára, a fokhagymát apróra vágjuk, és hozzáadjuk. Felöntjük vízzel az egészet. Sóval, borssal fűszerezzük.
40 percig főzzük közepes lángon. Az utolsó 15 percben hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és a zellerlevelet, majd ha minden megfőtt, levesszük a tűzről.
Tipp:
Aki szereti, tehet bele tejfölt is.
A zöldbableves füstölt, húsos szalonnával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

