Zöldbableves füstölt, húsos szalonnával recept

Hozzávalók:
- 2,5 l víz
- 25 dkg zöldbab
- 1 nagy sárgarépa
- 2 közepes burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek napraforgó olaj
- 20 dkg kolozsvári szalonna (füstölt)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 kk fűszerpaprika
- 6 zellerlevél (1 szál)
Elkészítése:
Olajon megdinszteljük az apróra vágott sárgarépát. Utána beletesszük a vágott zöldbabot, fűszerpaprikával meghintjük.
A füstölt szalonnát kockára, a fokhagymát apróra vágjuk, és hozzáadjuk. Felöntjük vízzel az egészet. Sóval, borssal fűszerezzük.
40 percig főzzük közepes lángon. Az utolsó 15 percben hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és a zellerlevelet, majd ha minden megfőtt, levesszük a tűzről.
Tipp:
Aki szereti, tehet bele tejfölt is.
A zöldbableves füstölt, húsos szalonnával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »