Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöld felesborsóleves recept

Zöld felesborsóleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg zöld felesborsó
    • 2 sárgarépa
    • 1 zöldség
    • 1 paszternák (el is hagyható)
    • 0,5 zeller
    • 15 dkg bacon
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 húsleveskocka
    • őrölt bors
    • víz

    Elkészítése:

    A bacont vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A zöldségeket tisztítsuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. A zöld felesborsót alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.

    Egy serpenyőben kezdjük el pirosra sütni a bacont. Amikor már kezd színt kapni, adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát, és így pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a feldarabolt zöldségeket. Keverjük alaposan össze, szórjuk meg őrölt borssal, majd pároljuk még pár percig.

    Végül öntsük bele a felesborsót, keverjük össze, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután ízlés szerint sózzuk, és tegyük bele a leveskockát. (A sózással vigyázzunk mert a bacon sós.)

    Szép lassan főzzük a levest addig, míg a zöldségek megpuhulnak. Arra vigyázzunk, hogy a borsó nehogy teljesen szétfőjön.

    Tálaláskor ízlés szerint kenyérrel, vagy sajtos pirítóssal kínáljuk.

    A zöld felesborsóleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 65 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá