Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zelleres-burgonya krémleves recept

Zelleres-burgonya krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók 4 főre:

    • 6 db közepes burgonya
    • 1 szál újhagyma
    • egy fél közepes zellergumó
    • 1 ek olíva olaj
    • 1 ek vaj
    • fehérbors (ízlés szerint)
    • 1 l zöldség/húsleves alaplé
    • 1 dl főzőtejszín

    Nyár van és semmi baj ,olvadunk mint a vaj . . . egyszóval ki szeret ilyenkor a meleg tűzhely mellett sokat elidőzni ? Bármennyire is szeretek főzni, de én nem :) Előnybe részesítem, szerintem sokad magammal együtt a gyors- egyszerű- tápláló ételeket. Ez a fincsi krémleves pont erre egy jó példa . .

    Elkészítése:

    Olaj/vaj fúzión a felkarikázott újhagymát megpirítom. Az apró kockára vágott zellert és burgonyát hozzáadva puhára párolom. Kevés alaplével felöntöm, botmixerrel péppé zúzom, maradék alaplét hozzáadom. Tejszínnel felöntöm, után fűszerezem ha szükséges. Felforr és már kész is:)

    Ha túl sűrű lenne leveskénk még egy kis alaplével hígíthatjuk,ha pedig túl híg, 1 tk alaplével elkevert étkezési keményítővel sűríthetjük.

    A chips-hez, a megtisztított, legyalult, nedvességtől felitatott burgonya szeletkéket forró olajban ropogósra sütjük és levesünk tetejére csücsültetjük. Zeller olajat csepegtetünk rá.

    Tipp:

    Tipp :

    Zellerolaj házilag is egyszerűen elkészíthető. Egy nagy csokor zellerlevelet olívaolajjal összeturmixoljuk és sűrű szövésű kendőn átszűrjük.Jól záródó üvegben tárolva sokáig fel tudjuk használni saláták,levesek ízesítésére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá