Zeller krémleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb gumó zeller
- 2 db vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2 db burgonya
- 5 evőkanál olaj vagy zsír
- 1 kis pohár (20%) tejföl
- 2 liter húsleves lé
- só
- őrölt bors
- majoránna
- 2 szál zellerzöld
- 4-5 szál petrezselyemzöld
Elkészítése:
A vöröshagymát felkockázom és üvegesre pirítom, majd hozzáadom a felkockázott zellert, krumplit, sárgarépát, fehérrépát, fokhagymát, zeller és petrezselyem zöldet. Pár percig fedő alatt, a hagymával jól összepárolom a zöldségeket.
Felöntöm először 1 liter húslevessel, ízlés szerint sózom,fűszerezem. Forrás után 15-20 percig lassú tűzön főzöm, néha megkeverem.
A tűzről levéve hagyom egy kicsit hűlni, majd botmixerrel össze turmixolom, beleteszem a tejfölt és evvel is átturmixolom. Vissza teszem a gázra és újra forralom, hozzáadom a maradék 1 liter húslevest is.
Pirított zsemlekockával és reszelt füstölt sajttal tálalom!
Tipp:
Ha nincs húsleves lé, akkor a 2 liter vízben felfőzök 2 db húsleveskockát, és ezt használom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

