Zeller krémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db nagyobb gumó zeller
- 2 db vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2 db burgonya
- 5 evőkanál olaj vagy zsír
- 1 kis pohár (20%) tejföl
- 2 liter húsleves lé
- só
- őrölt bors
- majoránna
- 2 szál zellerzöld
- 4-5 szál petrezselyemzöld
Elkészítése:
A vöröshagymát felkockázom és üvegesre pirítom, majd hozzáadom a felkockázott zellert, krumplit, sárgarépát, fehérrépát, fokhagymát, zeller és petrezselyem zöldet. Pár percig fedő alatt, a hagymával jól összepárolom a zöldségeket.
Felöntöm először 1 liter húslevessel, ízlés szerint sózom,fűszerezem. Forrás után 15-20 percig lassú tűzön főzöm, néha megkeverem.
A tűzről levéve hagyom egy kicsit hűlni, majd botmixerrel össze turmixolom, beleteszem a tejfölt és evvel is átturmixolom. Vissza teszem a gázra és újra forralom, hozzáadom a maradék 1 liter húslevest is.
Pirított zsemlekockával és reszelt füstölt sajttal tálalom!
Tipp:
Ha nincs húsleves lé, akkor a 2 liter vízben felfőzök 2 db húsleveskockát, és ezt használom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »