Zeller krémleves recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb gumó zeller
- 2 db vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2 db burgonya
- 5 evőkanál olaj vagy zsír
- 1 kis pohár (20%) tejföl
- 2 liter húsleves lé
- só
- őrölt bors
- majoránna
- 2 szál zellerzöld
- 4-5 szál petrezselyemzöld
Elkészítése:
A vöröshagymát felkockázom és üvegesre pirítom, majd hozzáadom a felkockázott zellert, krumplit, sárgarépát, fehérrépát, fokhagymát, zeller és petrezselyem zöldet. Pár percig fedő alatt, a hagymával jól összepárolom a zöldségeket.
Felöntöm először 1 liter húslevessel, ízlés szerint sózom,fűszerezem. Forrás után 15-20 percig lassú tűzön főzöm, néha megkeverem.
A tűzről levéve hagyom egy kicsit hűlni, majd botmixerrel össze turmixolom, beleteszem a tejfölt és evvel is átturmixolom. Vissza teszem a gázra és újra forralom, hozzáadom a maradék 1 liter húslevest is.
Pirított zsemlekockával és reszelt füstölt sajttal tálalom!
Tipp:
Ha nincs húsleves lé, akkor a 2 liter vízben felfőzök 2 db húsleveskockát, és ezt használom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.