Hozzávalók:
Elkészítése:
A vöröshagymát felkockázom és üvegesre pirítom, majd hozzáadom a felkockázott zellert, krumplit, sárgarépát, fehérrépát, fokhagymát, zeller és petrezselyem zöldet. Pár percig fedő alatt, a hagymával jól összepárolom a zöldségeket.
Felöntöm először 1 liter húslevessel, ízlés szerint sózom,fűszerezem. Forrás után 15-20 percig lassú tűzön főzöm, néha megkeverem.
A tűzről levéve hagyom egy kicsit hűlni, majd botmixerrel össze turmixolom, beleteszem a tejfölt és evvel is átturmixolom. Vissza teszem a gázra és újra forralom, hozzáadom a maradék 1 liter húslevest is.
Pirított zsemlekockával és reszelt füstölt sajttal tálalom!
Ha nincs húsleves lé, akkor a 2 liter vízben felfőzök 2 db húsleveskockát, és ezt használom.