Zeller krémleves recept

Hozzávalók:
- 1 fej zeller(kisebből lehet 2 is)
- 1 vöröshagyma
- vaj
- 3 dl főzőtejszín
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evõkanál liszt
- só
Elkészítése:
Egy edényben kb 1 liter vizet felforralok, belerakok egy egész fej vöröshagymát.
Megtisztítom, majd felszeletelem a zellert, majd egy serpenyőben kevés vajon pár percig megpirítom. Ezután beleöntöm a levesbe.
Addig főzöm még puha nem lesz a zeller. A hagymát kiveszem belőle még szét nem fő.
Botmixer, vagy turmixgép segítségével összeturmixolom, majd a tejszín feléből kevés hideg vízzel habarást készítek.
Ezzel besűrűsítem, összeforralom majd leveszem a tűzhelyről.
A tejszín másik felét összeverem a tojás sárgájával, folyamatos kevergetés mellet hozzámerek a forró levesből egy merőkanálnyit, majd az egészet beleöntöm a levesbe.
Visszarakom a tűzre, megvárom még felforr és el is készült.
Zsemlekockákkal tálalom.
Tipp:
Ha egy kis olvasztott vajat rakunk a tetejére, akkor nem bőrösödik meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »