Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zeller krémleves recept

Zeller krémleves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 fej zeller(kisebből lehet 2 is)
    • 1 vöröshagyma
    • vaj
    • 3 dl főzőtejszín
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evõkanál liszt

    Elkészítése:

    Egy edényben kb 1 liter vizet felforralok, belerakok egy egész fej vöröshagymát.

    Megtisztítom, majd felszeletelem a zellert, majd egy serpenyőben kevés vajon pár percig megpirítom. Ezután beleöntöm a levesbe.

    Addig főzöm még puha nem lesz a zeller. A hagymát kiveszem belőle még szét nem fő.

    Botmixer, vagy turmixgép segítségével összeturmixolom, majd a tejszín feléből kevés hideg vízzel habarást készítek.

    Ezzel besűrűsítem, összeforralom majd leveszem a tűzhelyről.

    A tejszín másik felét összeverem a tojás sárgájával, folyamatos kevergetés mellet hozzámerek a forró levesből egy merőkanálnyit, majd az egészet beleöntöm a levesbe.

    Visszarakom a tűzre, megvárom még felforr és el is készült.

    Zsemlekockákkal tálalom.

    Tipp:

    Ha egy kis olvasztott vajat rakunk a tetejére, akkor nem bőrösödik meg.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá