Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy edényben kb 1 liter vizet felforralok, belerakok egy egész fej vöröshagymát.
Megtisztítom, majd felszeletelem a zellert, majd egy serpenyőben kevés vajon pár percig megpirítom. Ezután beleöntöm a levesbe.
Addig főzöm még puha nem lesz a zeller. A hagymát kiveszem belőle még szét nem fő.
Botmixer, vagy turmixgép segítségével összeturmixolom, majd a tejszín feléből kevés hideg vízzel habarást készítek.
Ezzel besűrűsítem, összeforralom majd leveszem a tűzhelyről.
A tejszín másik felét összeverem a tojás sárgájával, folyamatos kevergetés mellet hozzámerek a forró levesből egy merőkanálnyit, majd az egészet beleöntöm a levesbe.
Visszarakom a tűzre, megvárom még felforr és el is készült.
Zsemlekockákkal tálalom.
Ha egy kis olvasztott vajat rakunk a tetejére, akkor nem bőrösödik meg.