Zeller krémleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Zeller krémleves

Hozzávalók:

  • 1 fej zeller(kisebből lehet 2 is)
  • 1 vöröshagyma
  • vaj
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 tojás
  • 2 evõkanál liszt

Elkészítése:

Egy edényben kb 1 liter vizet felforralok, belerakok egy egész fej vöröshagymát.

Megtisztítom, majd felszeletelem a zellert, majd egy serpenyőben kevés vajon pár percig megpirítom. Ezután beleöntöm a levesbe.

Addig főzöm még puha nem lesz a zeller. A hagymát kiveszem belőle még szét nem fő.

Botmixer, vagy turmixgép segítségével összeturmixolom, majd a tejszín feléből kevés hideg vízzel habarást készítek.

Ezzel besűrűsítem, összeforralom majd leveszem a tűzhelyről.

A tejszín másik felét összeverem a tojás sárgájával, folyamatos kevergetés mellet hozzámerek a forró levesből egy merőkanálnyit, majd az egészet beleöntöm a levesbe.

Visszarakom a tűzre, megvárom még felforr és el is készült.

Zsemlekockákkal tálalom.

Tipp:

Ha egy kis olvasztott vajat rakunk a tetejére, akkor nem bőrösödik meg.