Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zalai gazdag répaleves recept

Zalai gazdag répaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb füstölt csülök
    • 60 dkg savanyított fehér répa
    • 45 dkg fagyasztott bab
    • bors
    • 3 db babérlevél
    • ételízesítő
    • 2 ek olaj
    • 3 ek liszt
    • 1 csapott ek pirospaprika

    Elkészítése:

    A csülköt felkockázzuk és feltesszük főni.

    A répát átmossuk, ha túl savanyú, majd azt is feltesszük főni egy másik edényben.

    Ha a csülök megfőtt, levesszük a tűzről és leöntjük róla a vizet. Ekkor már hozzáadhatjuk a répához a babot, és azzal főzzük tovább, amíg a bab meg nem puhul. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és babérlevéllel.

    Ha a bab is megfőtt, hozzáadjuk a kész sonkát.

    Enyhe rántást készítünk kb. 2 ek olajból és 3 ek lisztből. A rántást lehúzzuk a tűzről, ha a liszt megpirul és hozzáadunk 1 csapott ek pirospaprikát.

    Egy merőkanál levet merünk ki a levesből és hozzákeverjük a rántáshoz, majd úgy a leveshez adva berántjuk. Hagyjuk, hogy egyszer felforrjon, majd lezárjuk alatta a gázt.

    Kenyérrel kínáljuk.

    Tipp:

    Lehet készíteni száraz babból is,de azt előző este áztassuk be.

    Ez az étel azért lehet különleges, mert az országban kevés helyen ismerik a savanyított répát, ami egy káposztához hasonló, de jellegzetesebb ízvilágú savanyított zöldség.
    A répa, a csülök és a bab együtteséből jött létre ez a különleges magyar ízvilágú étel. Tartalmas, finom, és ha már magyarok vagyunk, kínáljuk egy finom házi pálinkával. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá