Zalai gazdag répaleves recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb füstölt csülök
- 60 dkg savanyított fehér répa
- 45 dkg fagyasztott bab
- bors
- 3 db babérlevél
- ételízesítő
- só
- 2 ek olaj
- 3 ek liszt
- 1 csapott ek pirospaprika
Elkészítése:
A csülköt felkockázzuk és feltesszük főni.
A répát átmossuk, ha túl savanyú, majd azt is feltesszük főni egy másik edényben.
Ha a csülök megfőtt, levesszük a tűzről és leöntjük róla a vizet. Ekkor már hozzáadhatjuk a répához a babot, és azzal főzzük tovább, amíg a bab meg nem puhul. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és babérlevéllel.
Ha a bab is megfőtt, hozzáadjuk a kész sonkát.
Enyhe rántást készítünk kb. 2 ek olajból és 3 ek lisztből. A rántást lehúzzuk a tűzről, ha a liszt megpirul és hozzáadunk 1 csapott ek pirospaprikát.
Egy merőkanál levet merünk ki a levesből és hozzákeverjük a rántáshoz, majd úgy a leveshez adva berántjuk. Hagyjuk, hogy egyszer felforrjon, majd lezárjuk alatta a gázt.
Kenyérrel kínáljuk.
Tipp:
Lehet készíteni száraz babból is,de azt előző este áztassuk be.
Ez az étel azért lehet különleges, mert az országban kevés helyen ismerik a savanyított répát, ami egy káposztához hasonló, de jellegzetesebb ízvilágú savanyított zöldség.
A répa, a csülök és a bab együtteséből jött létre ez a különleges magyar ízvilágú étel. Tartalmas, finom, és ha már magyarok vagyunk, kínáljuk egy finom házi pálinkával. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »