Hozzávalók:
Elkészítése:
A csülköt felkockázzuk és feltesszük főni.
A répát átmossuk, ha túl savanyú, majd azt is feltesszük főni egy másik edényben.
Ha a csülök megfőtt, levesszük a tűzről és leöntjük róla a vizet. Ekkor már hozzáadhatjuk a répához a babot, és azzal főzzük tovább, amíg a bab meg nem puhul. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és babérlevéllel.
Ha a bab is megfőtt, hozzáadjuk a kész sonkát.
Enyhe rántást készítünk kb. 2 ek olajból és 3 ek lisztből. A rántást lehúzzuk a tűzről, ha a liszt megpirul és hozzáadunk 1 csapott ek pirospaprikát.
Egy merőkanál levet merünk ki a levesből és hozzákeverjük a rántáshoz, majd úgy a leveshez adva berántjuk. Hagyjuk, hogy egyszer felforrjon, majd lezárjuk alatta a gázt.
Kenyérrel kínáljuk.
Lehet készíteni száraz babból is,de azt előző este áztassuk be.
Ez az étel azért lehet különleges, mert az országban kevés helyen ismerik a savanyított répát, ami egy káposztához hasonló, de jellegzetesebb ízvilágú savanyított zöldség.
A répa, a csülök és a bab együtteséből jött létre ez a különleges magyar ízvilágú étel. Tartalmas, finom, és ha már magyarok vagyunk, kínáljuk egy finom házi pálinkával. :)