Vöröslencse krémleves kolbász chipsszel recept

Hozzávalók:
- 10 dkg vöröslencse
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 kisebb darab gyömbér reszelve
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 burgonya
- 10 dkg füstölt kolbász
- 1 kiskanál római kömény
- 3-4 szál korianderzöld
- 4 evőkanál olívaolaj
- 5-6 füstölt szalonnabőr (elhagyható)
- 1 ek keményítő
- 3 ek joghurt
Elkészítése:
A lencsét 3-4 órára beáztatjuk.
A hagymát apróra vágjuk és az olajon egy fazékban megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk, a reszelt gyömbérrel meg a fűszerekkel ízesítjük. Hozzáadjuk a felaprított répát és burgonyát.
A lencsét ezután leszűrjük és beleöntjük a többihez. Felöntjük zöldségalaplével vagy vízzel. Beledobjuk a szalonnabőrkét is. Lassú tűzön főzzük puhára, majd botmixerrel pürésítjük.
A kolbászt vékonyra szeleteljük és külön serpenyőben kisütjük. Kevés leveslevet a keményítővel és a joghurttal kikeverjük és besűrítjük vele.
Csészékben kínáljuk, és a tetejére helyezzük a kolbászokat meglocsolva a paprikás zsírral. Ha a bőrkét nem szeretjük, akkor dobjuk ki a levesből, de fontos része ízesítés szempontjából. Én azt is a levessel együtt pürésítem. Korianderzölddel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »