Vöröslencse krémleves kökusztejjel, chilis-fokhagymás rákkal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Leveshez:
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 3 teáskanál egész római kömény
- 5 darab kisebb babérlevél
- 1 teáskanál friss, aprított gyömbér
- 30 dkg vörös lencse
- 2 dl kókusztej
- só
Rákhoz
- 1 bő evőkanál kókuszzsír
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 20 dkg tisztított garnélarák
- chilipehely, só ízlés szerint
Elkészítése:
Leves elkészítése:
Az olajat egy fazékba öntjük és rádobjuk a felaprított vöröshagymát és a fűszereket, pár percig “izzasztjuk”. Hozzáadjuk a felvágott fokhagymát és kevergetve pirítjuk 2-3 percig.
Beletesszük a megtisztított, felkarikázott zöldségeket és további 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a lencsét, felöntjük 1 liter vízzel és fedő alatt közepes lángon addig főzzük, amíg a lencse megpuhul. Ez nagyjából 30 percet vesz igénybe.
Ha a lencse puha, kivesszük a babérleveleket és leturmixoljuk botmixerrel. Hozzáöntjük a kókusztejet, sózzuk. Ha nagyon sűrű lenne, akkor önthetünk még hozzá egy kis meleg vizet.
Rák elkészítése:
Egy kisebb serpenyőbe tesszük a kókuszzsírt. Hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát, 1-2 csipet chili pelyhet és sót. Amikor forr, beledobjuk a garnélát és pár percig pirítjuk, amíg rózsaszín színe nem lesz.
A rákot a forró leves tetejére kanalazva tálaljuk.
Tipp:
Ez egy igazán egzotikus, karakteres ízű leves, amivel különlegesebbé tehetünk egy ünnepi vacsorát.
Nem kell aggódni amiatt, hogy a kömény egészben kerül bele, így sokkal intenzívebb és egyedibb lesz a leves ízvilága, és a pürésítés során úgyis felőrlődnek a magok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »