Vargányás sertésragu leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1/2 kg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 húsleves kocka
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- só
- 2 sárgarépa
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 1 szelet zellergumó
- 5 dkg szárított vargánya
A galuskához:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- forró húsleveslé
- liszt
Elkészítése:
A szárított gombát vízben beáztattam, majd csapi víz alatt többször leöblítettem egy szűrőkanálban.
A sertéscombot feldaraboltam, kevés olajon apróra vágott vöröshagymát megpároltam, rátettem a húst, a borsot, a húsleveskockát, a fokhagymát reszelve, a sót és a delikátot.
Fedő alatt félkészre főztem, és utána tettem hozzá a zöldségféléket.
Amikor megpuhult, felöntöttem megfelelő mennyiségű vízzel, után fűszereztem, a végén bazsalikommal ízesítettem.
A galuska készítése:
A tojást felvertem, sót, lisztet adtam hozzá és forró húslevest (ettől lesz ,finom puha a galuskánk).
Közepes keménységű tésztát kevertem ki, a forró, lobogó levesbe kanállal szaggattam bele.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.