Vargányás sertésragu leves recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 húsleves kocka
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- só
- 2 sárgarépa
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 1 szelet zellergumó
- 5 dkg szárított vargánya
A galuskához:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- forró húsleveslé
- liszt
Elkészítése:
A szárított gombát vízben beáztattam, majd csapi víz alatt többször leöblítettem egy szűrőkanálban.
A sertéscombot feldaraboltam, kevés olajon apróra vágott vöröshagymát megpároltam, rátettem a húst, a borsot, a húsleveskockát, a fokhagymát reszelve, a sót és a delikátot.
Fedő alatt félkészre főztem, és utána tettem hozzá a zöldségféléket.
Amikor megpuhult, felöntöttem megfelelő mennyiségű vízzel, után fűszereztem, a végén bazsalikommal ízesítettem.
A galuska készítése:
A tojást felvertem, sót, lisztet adtam hozzá és forró húslevest (ettől lesz ,finom puha a galuskánk).
Közepes keménységű tésztát kevertem ki, a forró, lobogó levesbe kanállal szaggattam bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »