Vargányás sertésragu leves recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 húsleves kocka
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- só
- 2 sárgarépa
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 1 szelet zellergumó
- 5 dkg szárított vargánya
A galuskához:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- forró húsleveslé
- liszt
Elkészítése:
A szárított gombát vízben beáztattam, majd csapi víz alatt többször leöblítettem egy szűrőkanálban.
A sertéscombot feldaraboltam, kevés olajon apróra vágott vöröshagymát megpároltam, rátettem a húst, a borsot, a húsleveskockát, a fokhagymát reszelve, a sót és a delikátot.
Fedő alatt félkészre főztem, és utána tettem hozzá a zöldségféléket.
Amikor megpuhult, felöntöttem megfelelő mennyiségű vízzel, után fűszereztem, a végén bazsalikommal ízesítettem.
A galuska készítése:
A tojást felvertem, sót, lisztet adtam hozzá és forró húslevest (ettől lesz ,finom puha a galuskánk).
Közepes keménységű tésztát kevertem ki, a forró, lobogó levesbe kanállal szaggattam bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

