Vargányás sertésragu leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 kg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 húsleves kocka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 2 sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem gyökér
  • 1 szelet zellergumó
  • 5 dkg szárított vargánya

A galuskához:

  • 1 db tojás
  • forró húsleveslé
  • liszt

Elkészítése:

A szárított gombát vízben beáztattam, majd csapi víz alatt többször leöblítettem egy szűrőkanálban.

A sertéscombot feldaraboltam, kevés olajon apróra vágott vöröshagymát megpároltam, rátettem a húst, a borsot, a húsleveskockát, a fokhagymát reszelve, a sót és a delikátot.

Fedő alatt félkészre főztem, és utána tettem hozzá a zöldségféléket.

Amikor megpuhult, felöntöttem megfelelő mennyiségű vízzel, után fűszereztem, a végén bazsalikommal ízesítettem.

A galuska készítése:

A tojást felvertem, sót, lisztet adtam hozzá és forró húslevest (ettől lesz ,finom puha a galuskánk).

Közepes keménységű tésztát kevertem ki, a forró, lobogó levesbe kanállal szaggattam bele.