Vargányás csicsókakrémleves recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg csicsóka
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS nagyságú krumpli - 6-8 nagy szelet szárított vargánya gomba
- 1 púpozott ek apróra vágott póréhagyma
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 1 dl sűrű joghurt
- só
- bors
- csipetnyi szárított zöld petrezselyemlevél
- 1 ek olaj
- 1 tk vaj
Elkészítés:
Az olajat felhevítjük, majd belerakjuk a vajat és az apróra vágott póréhagymát. Sózzuk, és lassan dinszteljük.
Amikor elkezd fonnyadni a hagyma, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott csicsókát és krumplit. 2-3 percig dinszteljük, közben forgatjuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Íesítjük sóval, borssal és petrezselyemmel, majd hozzáadjuk a szárított vargányát is.
Puhára főzzük, és hagyjuk a vizet elpárologni. Hozzáadjuk a joghurtot, és botmixerrel pürésítjük. Annyi vizet adunk hozza, hogy krémes állagú legyen (kb. 4 dl), és hozzáadjuk a tejszínt is, majd megvárjuk, hogy felfőjön.
Ha szükség, utána ízesítünk. Jó étvágyat!
A vargányás csicsókakrémleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

