Vargányás csicsókakrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csicsóka
  • 1 tojás nagyságú krumpli
  • 6-8 nagy szelet szárított vargánya gomba
  • 1 púpozott ek apróra vágott póréhagyma
  • 1 dl zsírszegény tejszín
  • 1 dl sűrű joghurt
  • bors
  • csipetnyi szárított zöld petrezselyemlevél
  • 1 ek olaj
  • 1 tk vaj

Elkészítés:

Az olajat felhevítjük, majd belerakjuk a vajat és az apróra vágott póréhagymát. Sózzuk, és lassan dinszteljük.

Amikor elkezd fonnyadni a hagyma, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott csicsókát és krumplit. 2-3 percig dinszteljük, közben forgatjuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Íesítjük sóval, borssal és petrezselyemmel, majd hozzáadjuk a szárított vargányát is.

Puhára főzzük, és hagyjuk a vizet elpárologni. Hozzáadjuk a  joghurtot, és botmixerrel pürésítjük. Annyi vizet adunk hozza, hogy krémes állagú legyen (kb. 4 dl), és hozzáadjuk a tejszínt is, majd megvárjuk, hogy felfőjön.

Ha szükség, utána ízesítünk. Jó étvágyat!