Vargányakrémleves pirított májas bruschettával recept

Hozzávalók:
- 25 dkg ízes vargánya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- diónyi vaj,3 ek burgonyapehely,
- 5 dl tejszín (magas zsírtartalmú
- 5 dl zöldség alaplé,1 ek borecet,vagy bor 1dl
- só
- bors,finomra vágott petrezselyem,1 csipet kakukkfű.
A feltétje:
- bruschetta
- csirkemáj
- néhány pirított vargánya gombafej
Elkészítése:
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágtam, a vargányát leöblítettem és vékonyra szeleteltem. Egy lábasban az olívaolajat és a vajat felhevítettem, majd megfuttattam rajta a hagymát és a fokhagymát.
Erre dobtam a vargánya-szeleteket, sóztam, borsoztam és hagytam picit párolódni. Felöntöttem a zöldség alaplével és a borral, botmixerrel simára turmixoltam.
Végül a burgonyapehellyel sűrítettem és tejszínnel dúsítottam, hagytam még egyet rottyanni és kész is lett a leves.
Kakukkfűvel megszórtam.
Amíg a leves főtt, egy serpenyőbe vajon megsütöttem a csirkemájakat és a gombát. A bruschettákat a levesbe teszem tálaláskor,és a tetejükre teszem a szeletelt, kisütött májat,és gombát. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »