Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vargányakrémleves pirított májas bruschettával recept

Vargányakrémleves pirított májas bruschettával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg ízes vargánya
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál olívaolaj
    • diónyi vaj,3 ek burgonyapehely,
    • 5 dl tejszín (magas zsírtartalmú
    • 5 dl zöldség alaplé,1 ek borecet,vagy bor 1dl
    • bors,finomra vágott petrezselyem,1 csipet kakukkfű.

    A feltétje:

    • bruschetta
    • csirkemáj
    • néhány pirított vargánya gombafej

    Elkészítése:

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágtam, a vargányát leöblítettem és vékonyra szeleteltem. Egy lábasban az olívaolajat és a vajat felhevítettem, majd megfuttattam rajta a hagymát és a fokhagymát.

    Erre dobtam a vargánya-szeleteket, sóztam, borsoztam és hagytam picit párolódni. Felöntöttem a zöldség alaplével és a borral, botmixerrel simára turmixoltam.

    Végül a burgonyapehellyel sűrítettem és tejszínnel dúsítottam, hagytam még egyet rottyanni és kész is lett a leves.

    Kakukkfűvel megszórtam.

    Amíg a leves főtt, egy serpenyőbe vajon megsütöttem a csirkemájakat és a gombát. A bruschettákat a levesbe teszem tálaláskor,és a tetejükre teszem a szeletelt, kisütött májat,és gombát. Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá