Vargányakrémleves pirított májas bruschettával recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg ízes vargánya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- diónyi vaj,3 ek burgonyapehely,
- 5 dl tejszín (magas zsírtartalmú
- 5 dl zöldség alaplé,1 ek borecet,vagy bor 1dl
- só
- bors,finomra vágott petrezselyem,1 csipet kakukkfű.
A feltétje:
- bruschetta
- csirkemáj
- néhány pirított vargánya gombafej
Elkészítése:
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágtam, a vargányát leöblítettem és vékonyra szeleteltem. Egy lábasban az olívaolajat és a vajat felhevítettem, majd megfuttattam rajta a hagymát és a fokhagymát.
Erre dobtam a vargánya-szeleteket, sóztam, borsoztam és hagytam picit párolódni. Felöntöttem a zöldség alaplével és a borral, botmixerrel simára turmixoltam.
Végül a burgonyapehellyel sűrítettem és tejszínnel dúsítottam, hagytam még egyet rottyanni és kész is lett a leves.
Kakukkfűvel megszórtam.
Amíg a leves főtt, egy serpenyőbe vajon megsütöttem a csirkemájakat és a gombát. A bruschettákat a levesbe teszem tálaláskor,és a tetejükre teszem a szeletelt, kisütött májat,és gombát. Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.