Vargányakrémleves pirított májas bruschettával recept
Hozzávalók:
- 25 dkg ízes vargánya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- diónyi vaj,3 ek burgonyapehely,
- 5 dl tejszín (magas zsírtartalmú
- 5 dl zöldség alaplé,1 ek borecet,vagy bor 1dl
- só
- bors,finomra vágott petrezselyem,1 csipet kakukkfű.
A feltétje:
- bruschetta
- csirkemáj
- néhány pirított vargánya gombafej
Elkészítése:
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágtam, a vargányát leöblítettem és vékonyra szeleteltem. Egy lábasban az olívaolajat és a vajat felhevítettem, majd megfuttattam rajta a hagymát és a fokhagymát.
Erre dobtam a vargánya-szeleteket, sóztam, borsoztam és hagytam picit párolódni. Felöntöttem a zöldség alaplével és a borral, botmixerrel simára turmixoltam.
Végül a burgonyapehellyel sűrítettem és tejszínnel dúsítottam, hagytam még egyet rottyanni és kész is lett a leves.
Kakukkfűvel megszórtam.
Amíg a leves főtt, egy serpenyőbe vajon megsütöttem a csirkemájakat és a gombát. A bruschettákat a levesbe teszem tálaláskor,és a tetejükre teszem a szeletelt, kisütött májat,és gombát. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

