Vargányakrémleves pirított májas bruschettával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg ízes vargánya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • diónyi vaj,3 ek burgonyapehely,
  • 5 dl tejszín (magas zsírtartalmú
  • 5 dl zöldség alaplé,1 ek borecet,vagy bor 1dl
  • bors,finomra vágott petrezselyem,1 csipet kakukkfű.

A feltétje:

  • bruschetta
  • csirkemáj
  • néhány pirított vargánya gombafej

Elkészítése:

A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágtam, a vargányát leöblítettem és vékonyra szeleteltem. Egy lábasban az olívaolajat és a vajat felhevítettem, majd megfuttattam rajta a hagymát és a fokhagymát.

Erre dobtam a vargánya-szeleteket, sóztam, borsoztam és hagytam picit párolódni. Felöntöttem a zöldség alaplével és a borral, botmixerrel simára turmixoltam.

Végül a burgonyapehellyel sűrítettem és tejszínnel dúsítottam, hagytam még egyet rottyanni és kész is lett a leves.

Kakukkfűvel megszórtam.

Amíg a leves főtt, egy serpenyőbe vajon megsütöttem a csirkemájakat és a gombát. A bruschettákat a levesbe teszem tálaláskor,és a tetejükre teszem a szeletelt, kisütött májat,és gombát. Jó étvágyat hozzá!