Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Újházy tyúkhúsleves recept

Újházy tyúkhúsleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,5-2kg-os tyúk
    • 3 szál sárgarépa
    • 2 szál fehér répa /gyökér/
    • 1 zeller gumó
    • zeller zöld
    • 1 db kisebb karalábé
    • 1/4 kelkáposzta
    • 20 dkg zöldborsó
    • 20 dkg gomba
    • 20 dkg karfiol
    • 1 db paprika
    • 1 db paradicsom
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 kis fej fokhagyma
    • ételízesítő
    • egész bors
    • gyömbér
    • szerecsendió virág

    Előkészítés:

    A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát megmossuk de a héját rajta hagyjuk. A tyúkot megtisztítjuk, kívül-belül alaposan megmossuk.

    Elkészítés:

    A tyúkot hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát és a fűszereket. Az egész borsot és a fokhagymát tegyük teatojásba vagy fűszerzacskóba, így tegyük a levesbe. Főzzük kb. 1 órát kis lángon, majd adjuk hozzá a zöldségeket a gomba, zöldborsó és a karfiol kivételével. Ezeket két-három merőkanál levesben külön főzzük meg. Kis lángon csak gyöngyözve forraljuk a levest. Ha a tyúk megpuhul zárjuk el a lángot és a levest pihentessük egy fél órát, majd óvatosan szűrjük át. A zöldségeket vágjuk össze ízlés szerint. A tyúkot darabolva vagy kicsontozva és a húst metéltre vágva tehetjük a levesbe. Betétnek külön főzzünk ki csigatésztát vagy cérnametéltet.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá