Újházy csirkeleves recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb csirke farhát nélkül
- 1 fehérrépa
- 2-3 sárgarépa
- 20 dkg zöldborsó
- 1 kisebb karalábé
- 1 db házias leves alap
- 1 csomag cérnametélt
- só
- 5 szem fekete bors
- 1 kis csokor petrezselyem
Elkészítése:
A csirkét megmossuk és megtisztítjuk. Daraboljuk, majd 1,5 liter vízben feltesszük főni a tűzhely lapjára. Ha felforrt, szűrőkanállal leszedjük a habját. Megtisztítjuk a zöldségeket és feldaraboljuk.
A maradék habot is leszedjük a levesről, majd a zöldségeket adjuk hozzá, tegyük bele az egész borsot is és a házias alapot. Alacsony hőfokon takarékon főzzük addig, amíg a hozzávalók megpuhulnak.
A petrezselyemzöldet a végén szórjuk rá. Aki szeretné, az leszűrheti a levest, de felesleges, legfeljebb a borsot távolítsuk el belőle. Így is tiszta, átlátszó, gyöngyöző levest kapunk.
A cérnametéltet főzzük ki külön, majd tálaljuk a leveshez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »