Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Újházy csirkeleves recept

Újházy csirkeleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb csirke farhát nélkül
    • 1 fehérrépa
    • 2-3 sárgarépa
    • 20 dkg zöldborsó
    • 1 kisebb karalábé
    • 1 db házias leves alap
    • 1 csomag cérnametélt
    • 5 szem fekete bors
    • 1 kis csokor petrezselyem

    Elkészítése:

    A csirkét megmossuk és megtisztítjuk. Daraboljuk, majd 1,5 liter vízben feltesszük főni a tűzhely lapjára. Ha felforrt, szűrőkanállal leszedjük a habját. Megtisztítjuk a zöldségeket és feldaraboljuk.

    A maradék habot is leszedjük a levesről, majd a zöldségeket adjuk hozzá, tegyük bele az egész borsot is és a házias alapot. Alacsony hőfokon takarékon főzzük addig, amíg a hozzávalók megpuhulnak.

    A petrezselyemzöldet a végén szórjuk rá. Aki szeretné, az leszűrheti a levest, de felesleges, legfeljebb a borsot távolítsuk el belőle. Így is tiszta, átlátszó, gyöngyöző levest kapunk.

    A cérnametéltet főzzük ki külön, majd tálaljuk a leveshez.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá