Újházy csirkeleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kisebb csirke farhát nélkül
  • 1 fehérrépa
  • 2-3 sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 db házias leves alap
  • 1 csomag cérnametélt
  • 5 szem fekete bors
  • 1 kis csokor petrezselyem

Elkészítése:

A csirkét megmossuk és megtisztítjuk. Daraboljuk, majd 1,5 liter vízben feltesszük főni a tűzhely lapjára. Ha felforrt, szűrőkanállal leszedjük a habját. Megtisztítjuk a zöldségeket és feldaraboljuk.

A maradék habot is leszedjük a levesről, majd a zöldségeket adjuk hozzá, tegyük bele az egész borsot is és a házias alapot. Alacsony hőfokon takarékon főzzük addig, amíg a hozzávalók megpuhulnak.

A petrezselyemzöldet a végén szórjuk rá. Aki szeretné, az leszűrheti a levest, de felesleges, legfeljebb a borsot távolítsuk el belőle. Így is tiszta, átlátszó, gyöngyöző levest kapunk.

A cérnametéltet főzzük ki külön, majd tálaljuk a leveshez.