Újévi káposztaleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1000 g savanyú káposzta
- 400 g füstölt hús (füstölt tarja)
- 200 g kolbász
- 30 g szárított gomba
- 100 g aszalt szilva
- 1 darab vöröshagyma (apróra vágva)
- 1 csipet só
- tejföl (ízlés szerint)
Elkészítése:
A szárított gombát leforrázzuk, majd 10 percet állni hagyjuk. A káposztáról leöntjük a savanyú levét (ha túl savanyú lenne a káposzta, átmossuk hideg vízben).
Egy nagyobb lábasban kevés olajon előpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát a karikára vágott kolbásszal együtt. Hozzáadjuk a kockákra vágott füstölt húst, az aszalt szilvát, és a gombát (a levével együtt).
Pár percet pároljuk, majd hozzáadjuk a káposztát. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, megsózzuk és kb. 40-50 percet főzzük. Tálalás előtt adhatunk hozzá tejfölt, és ha kell, még ízesítsük meg sóval.
Tipp:
Kis videós segítség (mert néha kell) :)
https://www.youtube.com/watch?v=GXEdHIvykFo
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »