Újévi káposztaleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1000 g savanyú káposzta
- 400 g füstölt hús (füstölt tarja)
- 200 g kolbász
- 30 g szárított gomba
- 100 g aszalt szilva
- 1 darab vöröshagyma (apróra vágva)
- 1 csipet só
- tejföl (ízlés szerint)
Elkészítése:
A szárított gombát leforrázzuk, majd 10 percet állni hagyjuk. A káposztáról leöntjük a savanyú levét (ha túl savanyú lenne a káposzta, átmossuk hideg vízben).
Egy nagyobb lábasban kevés olajon előpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát a karikára vágott kolbásszal együtt. Hozzáadjuk a kockákra vágott füstölt húst, az aszalt szilvát, és a gombát (a levével együtt).
Pár percet pároljuk, majd hozzáadjuk a káposztát. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, megsózzuk és kb. 40-50 percet főzzük. Tálalás előtt adhatunk hozzá tejfölt, és ha kell, még ízesítsük meg sóval.
Tipp:
Kis videós segítség (mert néha kell) :)
https://www.youtube.com/watch?v=GXEdHIvykFo
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

