Savanyú zöldbableves recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg zöld-, vagy sárga hüvelyű bab
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1-2 burgonya
- 0,5 l tej
- 1 csomag kapor
- só
- bors
- 2-3 ek ecet
Elkészítés:
A tejet némi vízzel feltesszük főni. Beletesszük a fokhagymákat apróra vágva, majd az ugyancsak apróra vágott kaprot.
Amikor már majdnem forr, hozzáadjuk a babot.
Közben megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk a burgonyát /Ne legyen több, mint a bab./
A félig puha babhoz hozzáadjuk a burgonyát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a levest.
Ha a hozzávalók megpuhultak, ecettel savanyítjuk.
Mivel semmi zsiradékot nem tartalmaz, langyosan, vagy hidegen tálalom. Kiválóan hűsítő nyári étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

