Savanyú zöldbableves recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg zöld-, vagy sárga hüvelyű bab
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1-2 burgonya
- 0,5 l tej
- 1 csomag kapor
- só
- bors
- 2-3 ek ecet
Elkészítés:
A tejet némi vízzel feltesszük főni. Beletesszük a fokhagymákat apróra vágva, majd az ugyancsak apróra vágott kaprot.
Amikor már majdnem forr, hozzáadjuk a babot.
Közben megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk a burgonyát /Ne legyen több, mint a bab./
A félig puha babhoz hozzáadjuk a burgonyát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a levest.
Ha a hozzávalók megpuhultak, ecettel savanyítjuk.
Mivel semmi zsiradékot nem tartalmaz, langyosan, vagy hidegen tálalom. Kiválóan hűsítő nyári étel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »