Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Toszkán fehérbableves proschiuttóval recept

Toszkán fehérbableves proschiuttóval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 tk olivaolaj
    • 5 dkg apróra vágott sonka ( proschiutto)
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 3 szál apróra vágott szárzeller
    • 2 sárgarépa
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 50 dkg főtt fehérbab konzerv
    • 2 babérlevél
    • 1 l csirkehúsalaplé
    • 5 dl víz
    • 2 ek friss ptrezselyem,
    • 2 ek sherry (opcionális)
    • 1 késhegynyi őrölt feketebors

    Elkészítése:

    Olajat hevítünk egy nagy fazékban közepes lángon.

    Adjuk hozzá a sonkát, és pirítsuk 2 percig. Ezután mehet bele az apróra vágott hagyma, a kockázott zellerszár, a karikákra vágott répa, a zúzott fokhagyma fokhagyma, és pirítsuk további 2 percig.

    Adjuk hozzá a vizet, a babot, a babért és a húslevest, majd forraljuk fel. Félig fedjük le, és kis lángon főzzük 20 percig.

    Ezután adjuk hozzá aprított petrezselymet, a sherryt, ízesítsük a borssal, és még 1 percig főzzük. Tálalás előtt vegyük ki belőle a babért.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá