Toszkán fehérbableves proschiuttóval recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 tk olivaolaj
- 5 dkg apróra vágott sonka ( proschiutto)
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 szál apróra vágott szárzeller
- 2 sárgarépa
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 dkg főtt fehérbab konzerv
- 2 babérlevél
- 1 l csirkehúsalaplé
- 5 dl víz
- 2 ek friss ptrezselyem,
- 2 ek sherry (opcionális)
- 1 késhegynyi őrölt feketebors
Elkészítése:
Olajat hevítünk egy nagy fazékban közepes lángon.
Adjuk hozzá a sonkát, és pirítsuk 2 percig. Ezután mehet bele az apróra vágott hagyma, a kockázott zellerszár, a karikákra vágott répa, a zúzott fokhagyma fokhagyma, és pirítsuk további 2 percig.
Adjuk hozzá a vizet, a babot, a babért és a húslevest, majd forraljuk fel. Félig fedjük le, és kis lángon főzzük 20 percig.
Ezután adjuk hozzá aprított petrezselymet, a sherryt, ízesítsük a borssal, és még 1 percig főzzük. Tálalás előtt vegyük ki belőle a babért.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.