Toszkán fehérbableves proschiuttóval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Toszkán fehérbableves proschiuttóval

Hozzávalók:

  • 2 tk olivaolaj
  • 5 dkg apróra vágott sonka ( proschiutto)
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 szál apróra vágott szárzeller
  • 2 sárgarépa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg főtt fehérbab konzerv
  • 2 babérlevél
  • 1 l csirkehúsalaplé
  • 5 dl víz
  • 2 ek friss ptrezselyem,
  • 2 ek sherry (opcionális)
  • 1 késhegynyi őrölt feketebors

Elkészítése:

Olajat hevítünk egy nagy fazékban közepes lángon.

Adjuk hozzá a sonkát, és pirítsuk 2 percig. Ezután mehet bele az apróra vágott hagyma, a kockázott zellerszár, a karikákra vágott répa, a zúzott fokhagyma fokhagyma, és pirítsuk további 2 percig.

Adjuk hozzá a vizet, a babot, a babért és a húslevest, majd forraljuk fel. Félig fedjük le, és kis lángon főzzük 20 percig.

Ezután adjuk hozzá aprított petrezselymet, a sherryt, ízesítsük a borssal, és még 1 percig főzzük. Tálalás előtt vegyük ki belőle a babért.