“Tellerfleisch” (Tányérhús bécsi módra) recept

Hozzávalók:
- 1 kg marhacomb egészben
- 60-70 dkg marhafarok
- 3-4 velős csont
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 1 kis fej zellergumó
- 15-20 szem fehér bors
- 1 csokor snidling
- 1 csokor petrezselyemzöld
- csemege torma
- néhány szelet pirítós
- só
Elkészítése:
A húst, hideg vízben felteszem főzni, majd ha felforrt leszedem a habját, hozzáteszem a hagymát (az egyik fejet egészben a héjával, a másikat negyedelve), a szemes borsot, sózom és kis lángon 2 órát főzöm.
Megtisztítom a zöldségeket és a két órás főzés után hozzáadom a leveshez a velős csonttal együtt és további minimum másfél órát főzöm.
Ha megfőtt a leves az egész combot szeletekre vágom, tormával, a leveszöldséggel, aprított snidlinggel tálalom.
Tálaláskor velős pirítóst ajánlok hozzá!
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »