“Tellerfleisch” (Tányérhús bécsi módra) recept

Hozzávalók:
- 1 kg marhacomb egészben
- 60-70 dkg marhafarok
- 3-4 velős csont
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 1 kis fej zellergumó
- 15-20 szem fehér bors
- 1 csokor snidling
- 1 csokor petrezselyemzöld
- csemege torma
- néhány szelet pirítós
- só
Elkészítése:
A húst, hideg vízben felteszem főzni, majd ha felforrt leszedem a habját, hozzáteszem a hagymát (az egyik fejet egészben a héjával, a másikat negyedelve), a szemes borsot, sózom és kis lángon 2 órát főzöm.
Megtisztítom a zöldségeket és a két órás főzés után hozzáadom a leveshez a velős csonttal együtt és további minimum másfél órát főzöm.
Ha megfőtt a leves az egész combot szeletekre vágom, tormával, a leveszöldséggel, aprított snidlinggel tálalom.
Tálaláskor velős pirítóst ajánlok hozzá!
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »