“Tellerfleisch” (Tányérhús bécsi módra) recept

Hozzávalók:
- 1 kg marhacomb egészben
- 60-70 dkg marhafarok
- 3-4 velős csont
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 1 kis fej zellergumó
- 15-20 szem fehér bors
- 1 csokor snidling
- 1 csokor petrezselyemzöld
- csemege torma
- néhány szelet pirítós
- só
Elkészítése:
A húst, hideg vízben felteszem főzni, majd ha felforrt leszedem a habját, hozzáteszem a hagymát (az egyik fejet egészben a héjával, a másikat negyedelve), a szemes borsot, sózom és kis lángon 2 órát főzöm.
Megtisztítom a zöldségeket és a két órás főzés után hozzáadom a leveshez a velős csonttal együtt és további minimum másfél órát főzöm.
Ha megfőtt a leves az egész combot szeletekre vágom, tormával, a leveszöldséggel, aprított snidlinggel tálalom.
Tálaláskor velős pirítóst ajánlok hozzá!
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »