“Tellerfleisch” (Tányérhús bécsi módra) recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 1 kg marhacomb egészben
- 60-70 dkg marhafarok
- 3-4 velős csont
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 1 kis fej zellergumó
- 15-20 szem fehér bors
- 1 csokor snidling
- 1 csokor petrezselyemzöld
- csemege torma
- néhány szelet pirítós
- só
Elkészítése:
A húst, hideg vízben felteszem főzni, majd ha felforrt leszedem a habját, hozzáteszem a hagymát (az egyik fejet egészben a héjával, a másikat negyedelve), a szemes borsot, sózom és kis lángon 2 órát főzöm.
Megtisztítom a zöldségeket és a két órás főzés után hozzáadom a leveshez a velős csonttal együtt és további minimum másfél órát főzöm.
Ha megfőtt a leves az egész combot szeletekre vágom, tormával, a leveszöldséggel, aprított snidlinggel tálalom.
Tálaláskor velős pirítóst ajánlok hozzá!
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.