Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes zöldségleves virslivel recept

Tejszínes zöldségleves virslivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 ek kacsazsír
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 5 dkg szeletelt bacon
    • 3 sárgarépa
    • 3 fehérrépa
    • 1 karfiol
    • 3 krumpli
    • 2 ek finomliszt
    • 1 kk pirospaprika
    • ízlés szerint őrölt bors
    • ízlés szerint só
    • 5 dl tejszín 30%-os
    • 1-2 ek mustár
    • 1 ek oregano
    • 1 ek lestyán
    • 8 pár virsli

    Elkészítése:

    A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A zsíron kezdjük el a vöröshagymát megpirítani, majd adjuk hozzá a fokhagymát is, de vigyázzunk, nehogy megégjen. Rádobjuk a felcsíkozott bacont, és azt is lepirítjuk. Megszórjunk borssal, hozzáadjuk a felkockázott sárga- és fehérrépát, és fedő alatt a zöldségeket puhára pároljuk.

    Szórjuk meg a liszttel, jól keverjük el, és pár percet pirítsuk még, majd mehet rá a pirospaprika, a lestyán és az oregánó. Kevés vizet hozzáadva az egészet simára keverjük. Ha már nem csomós, felöntjük 3 liter vízzel.

    Beletesszük a felkockázott burgonyát, a rózsáira szedett karfiolt, és sóval ízesítjük. Addig főzzük, amíg a krumpli és a karfiol meg nem puhul.

    A tejszínhez hozzáadjuk a mustárt, jól elkeverjük, és a leveshez adjuk.

    A virslit felkarikázzuk, kevés olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a levesünkhöz. Egyet forralunk rajta, és még forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá